Nina Grigorjeva

RSS

Nya tider, nya mål

14 Dec 2021

Senaste nytt för december 2021 och framåt:

Jag har blivit tilldelad Kulturrådets Fonogramstöd för att spela en en fullängdsalbum med mina egna sånger. Albumet förväntas bli färdigt i juni 2022.

"Våtmark" har fått Musikverkets Projektstöd. Under januari 2022 kommer jag och Sandra Berggren åka söderut, Skåne och Danmark, för att träffa taditionsbärare och utbyta repertoar. Månaden därpå åker vi på en turné i Norra Sverige.

Förutom mina ordinarie spelningar har jag fått erbjudandet att förgylla Gröna Rummet i centrala Stockholm både solo med min egen musik och med mina två instrumentala ensembler "Duo Fabula" och "Eir". Gröna rummet arrangeras av Stockholms stads Kulturförvaltning.

Min trio "Kviga" har nu under november och december gästat julmarknader och uppträtt på större och mindre scener runt om Stockholm med omnejd. Det har varit väldigt uppskattat och nu laddar vi inför årets sista konsert på Skansen i Seglora kyrka. Vi har också valts ut att provspela för Länsmusiken i Stockholm och väntar på besked inför 2022/2023.

Mer info kommer inom kort. Bifogar min senaste video med egenskriven visa "Farväl till våren", filmat i min nya replokal i Hökarängen.

KVIGA och EIR sommar 2020

25 Aug 2020

Trots Corona har jag kunnat spela ett gäng konserter med både trion Kviga och Duon EIR. Med Kviga har vi varit i Dalarna, Östergötland och Sörmland. Med Eir har jag spelat i Västerås, Stockholm och Uppsala. Tanken är att det ska komma upp lite bilder snart, en hel del finns redan på sociala medier, spana in både Eir och Kviga.

Trad. Vaggvisa solo och med ensemble

24 Mar 2020

Här sjunger jag en gammal vaggvisa om barnaga. Usch och fy allt var inte bättre förr!!! Sedan följer ett sångarrangemang där jag fortfarande sjunger samma eländiga visa fast med en grupp andra som sjunger andra versioner av samma visa (annan text) samtidigt. Sångensemble består då av Ida Hellsten, Hanna Andersson, Maja Kamne, Kristina Leesic och mig. Länge leve fiskeskärsmelodin!
Det och mycket mer finns på skivan "Arbetssånger" och kan beställas av mig. Och nej den finns inte på Sporify. Kram!

Eir en ny CD ute sommaren 2020

23 Mar 2020

EIR är CD-aktuella sommaren 2020!!!
Det firar vi med att lägga ut en liten teaser.
Tills dess får man njuta av vår singel ”Penningkeisen” (finns på Spotify) och den här vackra melodin som kommer att finnas på kommande plattan.
Harpa/film - Nina Grigorjeva
Nyckelharpa - Johan Lång

Kulning och vårtecken!

20 Mar 2020

Såhär i Coronatider måste man ha någonting positivt att hänga upp sig på. Jag gick ut med min kamera och njöt av det fina vädret. Såklart kan man inte motstå alla fina vårtecken. Resultatet blev en liten film! Musiken finns på CD Arbetssånger och kan beställas av mig.

Solokulning: Nina Grigorjeva

Polyfon kulning: Nina Grigorjeva, Ida Hellsten, Hanna Andersson

Stötta frilansmusiker, köp CD!

20 Mar 2020

Konserter blir inställda på grundav Coronavirus men äta vill man göra ändå. Köp gärna några av mina fantasktiska skivor som jag har hemma! Skickas med snigelpost så fort jag får swish. Maila mig för mer info. Tack och ta hand om er!

 

Välkommen

Välkommen till www.ninamusiker.com.

Facebook

Nyhetsbrev

ninamusiker@gmail.com

+46 (0)76 6317585

INSTAGRAM

FACEBOOK

SPOTIFY

SOUNDCLOUD

Designed by Ali Han