Tidigare Ensembler

West Quartet (2008-2010)

West Quartet

West Quartet bestod av Kristine West på blockflöjt och travers, Emelie Hasselgren på blockflöjt, John Martling på luta och Nina Grigorjeva på barockfagott. Ensemblen framförde musik från 1600- och 1700-talets Europa, med alla dess skiftningar i färg och uttryck. 
Med programmet “Gammalt men ungt” (allt från det parfyrmerade franska, det virvlande virtuosa italienska till det strikta polyfona) har West Quartet spelat på några av Sveriges finaste historiskt förankrade scener såsom Nationalmuseet (arr. Habanera AB), Vasamuseét, Tyska kyrkan i G:a Stan m.fl. och genomfört en turné i Hälsingland med bl.a. invigningskonsert på festivalen "Musik vid Dellen". Ensemblen har även spelat till historisk dans.

Zvok (2008-2010)

Zvok

Zvok bestod av Emma Hanner på sång, härjedalspipa, blockflöjter, traversflöjt m.m. Nina Grigorjeva på harpa, blockflöjter, sång m.m. och Rasmus Klockljung på slagverk. Zvok spelade och sjöng allt från medeltida ballader till modern folkmusik på instrument från hela världen. Zvok var ett möte mellan komponerat och improviserat, mellan sprött och vildsint, mellan glädje och allvar. Ensemblens verksamhet bestod av konserter (t.ex. Musikvalvet och Folkmusikhuset i Stockholm), festivalspelningar (bl.a. på Vildrosfestivalen, Järfälla kulturfestival, Uppsala kulturnatt och Midvinterstämman) och arbete med barnteater (med slutgiltigt föreställning på Mälsåkers slott under eventet "prinsar och princessor"). Programmet "Medeltida Julhits" som bestod av carols och ballader med jul-tema har spelats på Kulturhuset i Stockholm och Medeltidsmuseet. 
 

 Musica Practica (2003-2009)

Musica Practica

Ninas första ensemble som framförde barockmusik på tidstrogna instrument. Ensemblen hade olika konsetellationer, alltid under ledning av Ivan Schumilov. Ensemblen har ägnat sig åt att spela kyrkokonserter och konsertserier på bl.a. Gustavsbergs porslinsmuseum.