Nina Grigorjeva

 

Med vackra melodier och grova texter tar gruppen Våtmark tag i den mest tabubelagda traditionen i svensk folkmusik, nämligen snuskvisor och fulvisor. Via härlig stämsång, glimten i ögat och svängigt ackompanjemang bjuder Nina Grigorjeva (sång och flöjt) och Sandra Berggren (sång och fiol) alla nyfikna öron på en rolig, spännande show med både gammalt och nytt material som är skrivet av, om, och/eller för kvinnor.

vatmarkmusic@gmail.com

VÅTMARK FACEBOOK

www.vatmarkmusic.com

Warning! This is only for the tough ones.
Dirty and filthy songs are the core of Våtmark´s repertoire.
Redescover traditional Swedish folk music with beautiful melodies but rough lyrics.
What else to takle the unspoken taboo of our society?
Våtmark (Wetland) offers a fun, exciting show with old and new material written by women.

Nina Grigorjeva (vocals and flute)
Sandra Berggren (vocals and violin)

vatmarkmusic@gmail.com

VÅTMARK FACEBOOK

www.vatmarkmusic.com

 

Sångkurs med Våtmark, 2 timmar inklusive paus

Kursdeltagarna får lära sig några ful- och snuskvisor från förr. Våtmark introducerar folkligt sångsätt och lär ut enkla flerstämmiga arrangemang på gehör. Nina och Sandra har samlat på sig en godispåse med visor från hela Sverige och väljer omsorgsfullt de finaste godbitarna ur deras gemensamma repertoar.
Inga förkunskaper krävs, bara öppet sinne och glatt humör.

Sandra Berggren - riksspelman född och uppvuxen i Västerbotten (Lycksele). Sandra är en mycket eftertraktad musiker och spelar/sjunger i bl.a. Leesik trio, Burman/Berggren m.fl.
www.sandraberggren.com
Nina Grigorjeva - multiinstrumentalist, sångerska och låtskrivare. Nina har turnerat flitigt i Sverige och Europa. Utöver Vårmark spelar Nina även i Kvig
a, Duo Fabula m.fl.
www.ninamusiker.com

Musikteaterföreställningen "Våtmarkens superhjältar"
Föreställningen ”Våtmarkens Superhjältar” riktar sig till ungdomar och barnsliga vuxna. Den består av dialoger som varvas med traditionella folkliga ful- snusk- och kärleksvisor på fiol, flöjter och stämsång. Målet med föreställningen är att ungdomar ska få en sund inställning till sin kropp, kärlek och sex. 
Musiken framförs av professionella och skickliga spelmän och innehåller texter som har överförts från mun till mun i många generationer. Föreställningen är regisserad av Helena Röhr och Brita Björs och skapad med stöd av Kulturrådet.
Med dagens media matas vi med gränslösa ideal och normer som får oss att tappa fotfästet. Mänsklig gemenskap, kärlek och närhet riskerar att gå förlorat.

Vem ska rädda människorna från att bli gråa och tråkiga? Vem ska lära de att sätta gränser och vara rädda om varandra?
Våtmarkens superhjältar är på ett livsviktigt uppdrag.
Med hjälp av musik, dans och berättelser bygger superhjältarna upp en armé av modiga individer. Individer som ifrågasätter utseendehetsen och har en sund inställning till sina kroppar, kärlek och sex.


Folkmusiken har en mäktig kraft. Den har förenat människor och överförts mun till mun i många generationer. Under föreställningen får ungdomarna höra traditionell musik med modern twist framfört på fiol, stämsång och folkliga flöjter.

Föreställningen är uppdelad i olika teman. Några exempel är kroppen, samtycke och lust. Ämnena tas upp på ett skämtsamt sätt men med underliggande allvar. Superhjältarna är emot negativa moralkakor och pekpinnar utan förespråkar nyfikenhet och närvaro.
Pratet och musiken vävs naturligt samman.

50 min totalt. Scenyta minst 4gånger2m.

Nytt för 2023:

Våtmarks nya EP "Opus 1" går att beställa på vatmarkmusic@gmail.com

 

Välkommen

Välkommen till www.ninamusiker.com.

Facebook

Nyhetsbrev

ninamusiker@gmail.com

+46 (0)76 6317585

INSTAGRAM

FACEBOOK

SPOTIFY

SOUNDCLOUD

Designed by Ali Han