Med vackra melodier och grova texter tar gruppen Våtmark tag i den mest tabubelagda traditionen i svensk folkmusik, nämligen snuskvisor och fulvisor. Via härlig stämsång, glimten i ögat och svängigt ackompanjemang bjuder Nina Grigorjeva (sång och flöjt) och Sandra Berggren (sång och fiol) alla nyfikna öron på en rolig, spännande show med både gammalt och nytt material som är skrivet av, om, och/eller för kvinnor.

vatmarkmusic@gmail.com

VÅTMARK FACEBOOK

Warning! This is only for the tough ones.
Dirty and filthy songs are the core of Våtmark´s repertoire.
Redescover traditional Swedish folk music with beautiful melodies but rough lyrics.
What else to takle the unspoken taboo of our society?
Våtmark (Wetland) offers a fun, exciting show with old and new material written by women.

Nina Grigorjeva (vocals and flute)
Sandra Berggren (vocals and violin)

vatmarkmusic@gmail.com

VÅTMARK FACEBOOK

 

Aldrig Ensam

Hur är det att ha ont i sin själ och inte kunna prata om det? Att leva med en osynlig sjukdom och bli ifrågasatt av sin omgivning? ”Aldrig ensam” är en musikföreställning om psykisk ohälsa. Den baserar sig på inskickade berättelser och tonsätts med folkmusik.

Idén till föreställningen föddes under ett eget konstnärligt projekt på KMH i samarbete Västanå teater. Mer än hälften av musiken är egenkomponerad.

Sandra Berggren - riksspelman född och uppvuxen i Västerbotten (Lycksele). Sandra är en mycket eftertraktad musiker och spelar/sjunger i bl.a. Leesik trio, Burman/Berggren m.fl.

Nina Grigorjeva - multiinstrumentalist med bakgrund som barockmusiker. Nina har turnerat flitigt i Sverige och Europa. Utöver Vårmark spelar Nina även i Eir, Duo Fabula m.fl.

 

Sångkurs med Våtmark, 2 timmar inklusive paus

Kursdeltagarna får lära sig några ful- och snuskvisor från förr. Våtmark introducerar folkligt sångsätt och lär ut enkla flerstämmiga arrangemang på gehör. Nina och Sandra har samlat på sig en godispåse med visor från hela Sverige och väljer omsorgsfullt de finaste godbitarna ur deras gemensamma repertoar.
Inga förkunskaper krävs, bara öppet sinne och glatt humör.

Video live/konsert vintern 17-18

Video live/konsert våren 18

Video live/konsert hösten 18