Med vackra melodier och grova texter tar gruppen Våtmark tag i den mest tabubelagda traditionen i svensk folkmusik, nämligen snuskvisor och fulvisor. Via härlig stämsång, glimten i ögat och svängigt ackompanjemang bjuder Nina Grigorjeva (sång och flöjt) och Sandra Berggren (sång och fiol) alla nyfikna öron på en rolig, spännande show med både gammalt och nytt material som är skrivet av, om, och/eller för kvinnor.

vatmarkmusic@gmail.com

VÅTMARK FACEBOOK

Warning! This is only for the tough ones.
Dirty and filthy songs are the core of Våtmark´s repertoire.
Redescover traditional Swedish folk music with beautiful melodies but rough lyrics.
What else to takle the unspoken taboo of our society?
Våtmark (Wetland) offers a fun, exciting show with old and new material written by women.

Nina Grigorjeva (vocals and flute)
Sandra Berggren (vocals and violin)

vatmarkmusic@gmail.com

VÅTMARK FACEBOOK

 

Sångkurs med Våtmark, 2 timmar inklusive paus

Kursdeltagarna får lära sig några ful- och snuskvisor från förr. Våtmark introducerar folkligt sångsätt och lär ut enkla flerstämmiga arrangemang på gehör. Nina och Sandra har samlat på sig en godispåse med visor från hela Sverige och väljer omsorgsfullt de finaste godbitarna ur deras gemensamma repertoar.
Inga förkunskaper krävs, bara öppet sinne och glatt humör.

Sandra Berggren - riksspelman född och uppvuxen i Västerbotten (Lycksele). Sandra är en mycket eftertraktad musiker och spelar/sjunger i bl.a. Leesik trio, Burman/Berggren m.fl.
www.sandraberggren.com
Nina Grigorjeva - multiinstrumentalist, sångerska och låtskrivare. Nina har turnerat flitigt i Sverige och Europa. Utöver Vårmark spelar Nina även i Kviga, Duo Fabula m.fl.
www.ninamusiker.com

Nytt för 2022:

Stora nyheter! Våtmark har fått beviljat krisstöd från Kulturrådet för att utveckla en ny föreställning med snuskvisor. Den kommer att rikta sig mot yngre publik, främst högstadiet och gymnasiet. Föreställningen förväntas vara klar och åka på turné under 2023.
2021-2022 har Våtmark genomförde projektet ”Våtmark möter Brita och Emma” som sponsrades av Musikverket och går att se på gruppens youtubekanal.
En Ep ”Opus 1” är på gång och släpps i samband med Våtmarks sommarturné.