Hej alla som har hittat har och tack för visat intresse!
Jag slutade uppdatera sidan 2016 eftersom jag samtidigt avslutade ett stort kapitel i mitt liv som orkesterfagottist och primär barockmusiker. 2017 valde jag att istället satsa på att spela folkmusik, komponera egen musik och landa med att bo heltid i Stockholm. Just nu är jag igång med en massa nya musikprojekt och studerar på folkmusikinstitutionen på KMH. Ni som kikar in här då och då kommer att märka en del nytt info, bilder, ensembler mm. Med vänliga hälsningar, Nina G

Harpa

Här kan du läsa om mig som harpist. Jag spelar på både historiska och traditionella harpor av olika storlekar och från flera epoker. Här kommer jag även att berätta om mina instrument, speltekniker m.m.

 

Folkliga flöjter

När jag spelar folkmusik föredrar jag att använda svenska traditionella flöjter såsom härjedalspipa, offerdalspipa och sälgflöjt. På min repertoar har jag låtar från Sveriges alla hörn.

 

Sång och teater

Sången är en växande del av mitt musicerande med tonvikt på rysk folkmusik och tidig musik. Jag är en sopran med stort omfång och min röst gör sig bäst i folkmusik, renässanspolyfoni och tidig barock. Oftast ackompanjerar jag min sång med någon av mina harpor.

 

Historiska fagotter /ARKIV

Året 2016 valde jag att lägga mitt fagottspel på paus och satsa på annat. Jag har haft en flerårig, effektiv och framgångsrik frilanskarriär som fagottist som ni får gärna läsa om här. Tack alla som har varit med mig och stöttat mig i detta svåra beslut!