Duo Fabula

Duo Fabula

Duo Fabula består av två unga och begåvade musiker – Jana Langenbruch (barockoboe, blockflöjter och folkliga pipor) och Nina Grigorjeva (folkliga pipor, harpa och sång). Duo Fabula bildades 2009 och sedan dess har duon genomfört flera turneér i Sverige och Tyskland, lett folkmusikkurs i Nederländerna, satt upp teaterföreställningar samt spelat folkmusik på stämmor, festivaler och för olika danslag.
Duo Fabula fångar publiken med sin oemotståndliga spelglädje och kombinerar en omväxlande repertoar med genomtänkta tolkningar. Kärleken till musiken och den gedigna kunskap som medlemmarna besitter gör en konsert med Duo Fabula till en upplevelse utöver det vanliga.

Duo Fabula har släppt sin första folkmusikplatta, finns under "CD". De har också spelat in en demovideo till barnföreställningen "Kejsarens Näktergal" som också finns på hemsidan.

länk till hemsida www.duofabula.com.

VIDEO

Trobairitz

Trobairitz - två röster, två harpor, fem århundraden. Nina Grigorjeva spelar harpa, Klara Dahlberg nyckelharpa.
Båda sjunger, gärna i stämsång med varandra.

Trobairitz spelar musik från medeltid, renässans och barock. Sången och harporna kompletteras med andra historiska instrument såsom flöjter och slagverk. Video och ljuklipp hittar du på duons hemsida.

Till hemsidan: www.trobairitz.se

Barocco incantato

trio

Ensemblen Barocco Incantato träffades under sina studier på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Trion inriktar sig på musik från 1600- och 1700-talet och består av Jana Langenbruch på blockflöjter, Nina Grigorjeva på barockfagott och dulcian och Marcus Mohlin på cembalo och orgel. Under 2013 spelade Barocco Incantato in sin första CD, som släpptes på Musikaliska i samarbete med Stockholm Early Music Festival. CD:n sändes i Sveriges Radio på P2 i samband med skivsläppet. Mer om ensemble och de enskilda medlemmarna hittar du på deras hemsida: www.baroccoincantato.n.nu

VIDEO 1  VIDEO 2

 La bande du Roi

 

La Bande du Roi (Det Kungliga Bandet) under ledning av befälhafvande Capitaine & hautboist CHRISTOPHER COLIN, är en professionell trupp med högkvarter i Øresundsregionen bestående av ett varierande antal yrkesverksamma artister av internationellt snitt, alla med djup passion, högt utvecklad skicklighet och stor vitalitet, och som var och en är utpräglade specialister och välkända profiler på sina respektive originalinstrument.

Mer om "La bande du Roi" hittar du på hemsidan http://labandeduroi.com/

Tryck HÄR för att läsa om tidigare ensembler och avslutade projekt